2014. június 11., szerda

mert az esküvői szolgáltató....

is ember. És lehet, hogy ilyet nem szokás megírni, de ez is hozzánk tartozik.


Tegnap megtörtént a rémálmom és felhívott egy menyasszony, hogy ne haragudjak, hogy ezt mondja, de a tortája ehetetlen volt. És nem csak ő gondolja így hanem a másik 100 vendég is.
Persze időnként kap kritikát az ember, és igyekszem tanulni is belőle, de ez most valahogy más volt....
Mit éreztem? Miután az elmúlt hét, eddigi esküvői tortapályafutásunk csúcspontja volt, összesen 500 ember evett a süteményünkből és azzal a boldog és fáradt érzéssel "pipáltuk ki" a hétvégét, hogy mindenki boldog volt a tortájával....hát először szédülés....hányinger...mindjárt sírok érzés.  Félreértés ne essék, nem szeretném sajnáltatni magam, mert mi választottuk ezt az utat. Csodaszép, magas minőségű, finom esküvői tortákat készíteni a Nagy Napra, ami igazán illik a párhoz.
De fura volt, amiket a menyasszony mondott. Száraz volt a tészta a krém is tört (?) az egész rossz volt úgy, ahogy volt.  


Mit tesz ilyenkor a szolgáltató?
a. mindegy, már kifizette.
b. ez lennék én. B@sszus mi történhetett, ki kell derítenem, mert így nem indulhatok neki egy új hétnek.
Felhívtam a másik menyasszonyokat is, és ők megnyugtattak hogy az övék nagyon finom volt. És mivel én készítem, egyszerre, az esküvő előtti napokban, frissen...vagy mindenkinek rossz a tortája vagy senkinek.
Aztán felhívtam az esküvő helyszínt is, ahol kiderült, hogy a hűtő teljesen "normális" volt 3-5celsius fokon. 
B@sszus.Remek! 24 óra alatt elfagyasztották a tortát és egy szinte fagyott tortát kellett a menyasszonynak felvágnia. Persze megbeszéltük a menyasszonnyal, hogy mi történt, de én ettől ma sem érzem jobban magam. Nem ezért dolgoztam, hogy a menyasszony, a pár ne legyen boldog a tortájával. Azért dolgozom sokat, hogy aki tőlünk szeretne tortát, friss, finom és szép tortát kapjon. Ennek persze ára van, néha előfordul hogy nagyon elmaradok a levelezésben, mert sütök éjjel-nappal, az indulás előtti utolsó percekben is még dolgozom, vagy nagyon ki van centizve a kiszállítás ( de azért nagyon igyekszünk- bár én mindig nagyon jól szórakozom a külföldi tortás műsorokon is, mert ők is ugyanolyan problémákkal küzdenek mint én kicsiben.)

És miért is írtam le mindezt? Mert fontos, hogy Ti, párok olyan szolgáltatókat válasszatok, akik értetek dolgoznak, azért, hogy tökéletes legyen a Ti Nagy Napotok.  És merjetek nagyot álmodni, mert már nagyon sok tehetséges ember van, aki szívből csinálja azt, amit csinál. Legyen az fotózás, esküvőszervezés, zenélés, catering.....

És a helyszín...nagyon fontos a helyi személyzet, a hozzáállás. Ne az alapján válasszatok, hogy ki ad legolcsóbb ajánlatot, és ne is az alapján, hogy ki ír vissza vagy veszi fel a telefont rögtön (nekem is minden menyasszony fontos, remélem akivel már találkoztam, ezt érezte és meg tudja erősíteni, de ti sokan vagytok én meg egyedül :), ezért az esküvő napjáig nem tudok én sem minden menyasszonnyal minden nap levelezni, de amikor közeledik az ő nagy napja, mindent megteszek érte, hogy boldog legyen ), hanem az alapján, hogy ki az akin érzitek, hogy nyitott a Ti kívánságaitokra amikor személyesen is találkoztok. Ki az aki szimpatikus is.

Mi pedig a tanulságot levontuk, ezentúl még szájbarágósabb leszek, amikor leszállítjuk a tortát ( bár eddig is én voltam a "tortás lány" ki nem nyugodott, még nincs jó helyen a torta, megfelelő hőmérsékletben...) Soha nem gondoltam hogy azon kívül, hogy tegyék hűtőbe, megmutassam , hogy melyik a torta eleje!!!! még a hőmérsékletet is csekkolni kelljen. Ez nem jáger, ami nem fagy meg!

És még gyorsan mondok is néhány szolgáltatót,majd ha kicsit lesz több időm, gyűjtök is még hozzá akiket szívből ajánlok mert ismerem a munkájukat, őket. És igen, ez reklám! nem fizetett hanem őszínte.

Esküvőszervezés: 

Dekoráció:

Catering:


Virág:

Fotó: 

Zene, Dj:


Esküvői dekorációs kellékek:

BeCake', Veronika
doboz üzlet, Nóri

...nem ez lett legszebb felsorolás, de most erre volt idő mert irány készülni, a hétvégi esküvőre! 
( majd később kicsinosítom:) De nem tudtam még a blogbejegyzés elején sem, hogy ez lesz a bejegyzés vége.




1 megjegyzés:

  1. Köszönjük <3 légyszi ne emészd magad ;) Mi is tudjuk sajnos, hogy hiba bárhol-bárkinél előfordulhat...de a Te tortáid igenis nagyon-nagyon finomak!!!!!!

    VálaszTörlés