2014. január 16., csütörtök

Nem a nagymama palacsintája....de a világ legfinomabbja.

Büszkén írnám, hogy ez egy titkos családi palacsintarecept, és a nagymamám és az anyukám is így készítette a palacsintát.... de ez nem igaz. Az anyukám egyáltalán nem szeret palacsintát sütni, mert akkor az egész lakást szellőztetni kell utána. De nem ez után! Semmi füstölgő olaj, semmi szódabikarbóna és szódavíz. Csak liszt, tojás, tej és vaj, no és egy csipet só és a titkos vanília.
 

A recept: ( 12db normál méret)
- 125 g finomliszt
- 2 nagy tojás
- 1 ek vaníliás cukor ( én házi vaníliaaromát szoktam bele és egy fél kikapart vanília rudat)
- csipet só
- 250 g hideg tej
- 40 g (2ek) olvasztott vaj!!!!! és ez a lényeg, nem margarin és nem is vaj ízű Ráma ( ami ugyancsak margarin)



A hozzávalókat tegyük egy tálba és habverővel keverjünk szép sima palacsintatésztává. Letakarva, hűtőbe pihentessük 2 órát.

A 2 óra nálunk gyakran lemarad, mert "mit együnk már megint vacsira?" ötlet szokott lenni és akkor már senki nem túl türelmes, főleg a 3 éves. De azért minimum fél órát érdemes pihentetni kisütés előtt.

Tapadásmentes serpenyőben, gyönyörű palacsintákat lehet sütni. Én egy nagy alakú tortilla sütőt használok  és nem tapad és nincs a nosztalgikus, kicsit odaégett,  olajos, palacsinta illat sem a lakásban.

Ebbe most túró került, a teljes fajta. Szívből ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg a Teljes Túrót, mert teljesen más dimenzió, mint a hagyományos bolti, amiből minden csepp tejszínt kizsigerelnek. A tortákba is csak ezt a finom tejszínes túrót teszem.

Ui: Amióta ezt a palacsintát sütöm, az anyukám már nem is áll neki. Ez az én feladatom:)
És nyugodtan kezdjétek rögtön két adag bekeverésével....

Porcukorral meghintve...

forrás:
Szakácsok könyve

2 megjegyzés: