2016. április 13., szerda

Virágos éjszakai álom.... egy kis kulisszatitok.

Bár itt a tavasz és nagyon imádom, ahogy a virágok nyiladoznak a kertünkben, mindenféle ápolás és tudatosság nélkül ( köszönöm Neked buja természet), valamiért tele van a kertünk tulipánnal, nárcisszal ?....és már járunk "túrázni"  is az erdőbe ( bár néha úgy érzem, sosem jön el a "mindjárt ott vagyunk") , mi mégis egy virágos éjszakát álmodtunk meg magunknak Flórával,Nórival, Enikővel és Levivel. Amikor minden csendes, természetes és gyönyörű.

Egy fotózás előkészülete hosszú, bonyolult és néha nagyon fárasztó folyamat. A kreatív, nem csak esküvői munkában az a jó, hogy tényleg majdnem bármit megtehetsz, de figyelni kell rá, hogy ne legyen egy gyenge másolat és ne legyen csak egy öncélú művészkedés se. A pinterest szuper, inspirálódni pedig szükséges, de mégis fontos, hogy mindig hűek maradjunk a saját stílusunkhoz. És abból lesz a legszebb munka, ha olyanokkal dolgozol együtt, akikben teljesen megbízol és ugyanaz hajt bennetek.  Valami innovatívat, szépet, inspirálót alkotni a saját és mások örömére.

Amikor megláttam Sármán Nóri  Wilderness kollekcióját, rögtön szerelembe estem az egyik ruhába.Mindenképpen olyan tortát szerettem volna, ami illik hozzá.


Néhány héttel ezelőtt volt egy "geode torta", ami akkora durranás volt a " tortás interneten", mint Kim Kardashian kicsit kitakart pucér képe.  Nagyon tetszett, de semmiképpen nem akartam leutánozni, de nagyon inspirált. Így született meg a rózsakvarcos, ehető arannyal díszített naked torta.  ( Azóta annak a bizonyos külföldi  lila "geode torta" készítőjével is kapcsolatba kerültem, akinek nagyon tetszett a tortám, ami hatalmas elismerés és büszkeség számomra )

A naked torta, mostanra nem nagy újdonság, 1.5 éve, amikor először és félve készítettem el itthon, Andi és Fecó esküvőjére, még nagyon újszerűnek hatott a hazai esküvők között. Ehető aranyat már használtam többször is de az ehető rózsakvarc megtervezése és elkészítése, most teljesen más volt. Nem tudtam, hogy mi lesz belőle és hogyan fog kinézni élőben és egyáltalán tetszeni fog-e nekem és ami a legfontosabb a többieknek.  De úgy voltam vele, ha nem tetszik senkinek és nekem sem, majd használjuk a torta üres oldalát élő virágokkal.
Napokig tartott, mire több kilónyi ehető rózsakvarc készült a műhelyben. Nyilván sokkal több, mint amennyit a torta megkívánt, de tökéleteset akartam. Azt szerettem volna, hogy ez igazán Az én tortám legyen és mindent képviseljen, amit szeretek. Közben pedig egyeztettünk a többiekkel is és csodásan kezdett kirajzolódni, hogy mindenki hasonló érzésekkel és ötletekkel készül a fotózásra. 



És a végeredmény. Mutatok még néhány kedvencet. A fotózás több eleméről azért nem írok most, mert az az ő saját művészi  víziójuk. Szerintem ők majd leírják maguk és akkor veletek is megosztom azt is. Úgy az igazi.










Utóirat.
És végül. Egy kicsit "az én tortám" margójára. Bár nem tudom, hogy mikor lesz alkalmam egy esküvőre is elkészíteni egy ehhez hasonló tortát. ( igen, ez felhívás keringőre, minden esküvőre készülő pár számára! :) :). de nagyon szomorú vagyok, hogy ezt pár héten belül, az alapötletet, az ehető rózsakvarcot le is másolták itthon. Ráadásul le is tagadják. Talán ez bánt a legjobban. Mindenki  hibázik néha, de mi az 5 éves lányunknak is azt tanítjuk, hogy oké, néha csinálunk "csúnya dolgot", de legalább kérj utána őszintén bocsánat. És nyilván mondhatják sokan, hogy ilyen az élet, kicsi az ország, lépjek túl rajta...de már olyan sok "tortás ügyön" túlléptem, hogy ez most tényleg nem megy. Nem tudtam szó nélkül hagyni. 

Ez a torta egy mérföldkő volt az szakmai életemben, a határaimat feszegettem vele és mindent kifejez, amit az én tortám jelent nekem. 

Concept, realisation: Pinewood WeddingsFLÓRA Floral Botanical Atelier
Floral arrangement: FLÓRA Floral Botanical Atelier
Cakes: Az én Tortám
Dress: Nora Sarman
Make-up: Sara Skrionya Make up
Model: Bella by VM Model
Location: Flashback Photo Studio

Szép Napot!
Niki

1 megjegyzés: