2015. december 10., csütörtök

Mit adj karácsonyra a jövendő esküvői szolgáltatóidnak...

Bár az "esküvői szolgáltató" megnevezést nem igazán szeretem, de nyilván adni kellett valami címet a bejegyzésnek. A szolgáltató számomra, az elmü és az eon .... de én azokról az emberekről szeretnék most írni nektek, akiket nagyon nagyon tisztelek és szeretek.  Kreatívak, maximalisták és imádják a munkájukat. 

Nem szolgáltatók, hanem "csak" emberek, akik az esküvőtök napján a legjobb tudásuk szerint dolgoznak. És tényleg szeretik, amit csinálnak, csak így év végére nagyon elfáradtak. A fotósok, akik tuti nem fognak egy jó karácsonyi családi fotót sem lőni Szent Este, a cinematográfus, akitől azt várja a család, hogy valami nagyon szuper kis videót dobjon már össze a családi ebédre, úgyis ott a kamera......... a virágosnak, akinek biztos, hogy nincs még adventi koszorúja sem, a dekorosnak, aki nem szedte elő a raktárból a fényfüzérjeit, ami kb. kétszer körbeérné az egész utcát, az esküvőszervezőnek, aki nem akarja összeszervezni, hogy mikor és hova menjenek, csak örül, hogy megmondják neki a családi karácsonyi programot és a cukrásznak, aki bár azt tervezte, hogy mindenki isteni vajas kekszet kap ajándékba a fa alá, de egyenlőre el sem tudja képzelni, hogyan vegye rá magát, hogy a karácsonyi hajrában nekiálljon a családnak is sütni.

Persze, persze....de az esküvők csak nyáron vannak, miért nem pihenték már rég ki magukat? Azért mert az esküvőszezon igazából áprilisban már elkezdődik és október végéig el is tart. Ez 7 hónap, szabad hétvége nélkül és mivel mindenki igyekszik több lábon állni, a fennmaradó hónapokban is dolgozik. Mert egyik oldalról ez nagyon szabad munka és azok az esküvői kreatívok, akiket én ismerek, hálásak, hogy ilyen csodálatos munkájuk van és minden ifjú párt a szívükbe zárják, hogy megbízik bennük életük egyik legbensőségesebb napján, a másik oldalról pedig nagyon nagyon kimerítő lelkileg is, mert maximalisták és folyamatosan jár az agyuk a munkájukon, azon, hogy új dolgokat tanuljanak, hogy minden párnak saját ötleteket készítsenek elő.

Tehát miket csinál mostanában egy ilyen esküvőkön szorgoskodó kishangya? mert nyilván, nem bekuckózik ahogy elkezdődik a tél, és majd csak tavasszal bújik elő újra...

a fotós és a cinematográfus : jobb esetben már az októberi esküvőknél tart a retusálással és a vágással, mert szeretné, ha a pár karácsony előtt mindenképp megkapná az emlékeit, hogy a szeretteivel tudjon örülni neki, újra átélni...

a virágos: karácsonyi kopogtatókat készít és adventi koszorúkat... persze nem magának, hanem mindenki másnak :)

az esküvőszervező: karácsonyi céges bulikat szervez

a zenészek és dj-k : az esküvőszervezők által szervezett céges bulikon játszanak

a cukrász és catering: süt, süt, süt...karácsonyra...persze másoknak...

Ez is munka, bár teljesen más mint az esküvők. Ezt már lehet kicsit fáradtabban, kicsit lassabban, kicsit kikapcsoltabban.... 

Szerintem azok nevében is mondhatom, akikkel gyakran szoktam együtt dolgozni, hogy nagyon várjuk a 2016-os évet, várjuk, hogy találkozzunk az új párokkal. Várjuk, hogy újra esküvői lázban égjünk, de most így decemberben  már ki vagyunk purcanva. De nagyon örülünk, ha írtok, hogy jövőre lesz az esküvőtök és szeretitek a munkáinkat és pont ilyet szeretnétek a ti esküvőtökre is. 

Ezért írjatok mindenkinek bátra, csak a végére vagy elejére ajándékozzátok meg őket azzal, hogy "most csak mindenképpen szerettetek volna írni, mert egész nap az esküvőtök jár a fejetekben ( és ez így jó:) , de tudjátok, hogy már december vége van, jön a karácsony, ezért januárban jelentkezni fogtok újra....."

Higgyétek el, mindenki nagyon hálás lesz és mosolyogni fog a leveletek végigolvasása közben. Mert ki van purcanva, telefonálni, emailt írni, árajánlatot készíteni pedig főleg, mert ahhoz még gondolkozni is kell. :)

Most családozunk, többet vagyunk a gyerekekkel hétvégente...  feltöltjük a tartalékokat .

Köszönöm ha elolvastad ezt a gyors bejegyzést, elnézést ha bárkit kihagytam, de már én is ki vagyok purcanva, de két sütés között és egy "mindjárt megyünk a gyereksebészetre"  ( semmi komoly baj) extra program között...ez most kikívánkozott...... 

Békés készülődést Mindenkinek!

Sok szeretettel:

Niki 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése